zaterdag 19 oktober 2013

Uitvoering Requiem Rust en Vrede

Op zondagavond 27 oktober zingt Koor Hemelsbreed een van zijn jongste grotere werken: het 16-delige ‘Requiem’ Rust en Vrede.
De muziek is gecomponeerd door Tom Löwenthal en geschreven voor soli, koor, viool, piano, orgel en samenzang: De melodieën zijn daarop toegesneden en eenvoudig. 

Bijzonder is dat Huub Oosterhuis zelf er ook zal zijn. Hoewel hij die morgen in De Nieuwe Liefde in Amsterdam preekt en op 1 november 80 jaar hoopt te worden, wil hij graag in een korte toespraak in Open Hof vragen beantwoorden die hem naar aanleiding van de tekst gesteld zijn. Immers, de tekst is geschreven voor eigentijdse gelovigen én minder gelovigen, maar staat wel helemaal in de traditie van het Requiem, zoals dat in het Latijn wordt gezongen.

De Stichting Open Hof Muziek, die deze avond organiseert, en het bestuur van Koor Hemelsbreed stellen graag mensen die overledenen willen gedenken, in staat dit in dan ook echt te doen. Dit vooral om ook mensen buiten het direct kerkelijke kader een gedachtenismoment te bieden. Allerwege in onze maatschappij worden daarvoor nieuwe vormen bedacht en het zal op de avond zelf duidelijk zijn in welke vorm dat kan gebeuren.

Zoals nog altijd bij de Stichting Open Hof Muziek is de entree vrij en wordt slechts een bijdrage in de collecte na afloop gevraagd. De kerk gaat open om 18.30 u, de uitvoering van Rust en Vrede begint om 19.00 uur en het geheel duurt ruim een uur. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten