Dirigent

Willem Blonk werd in 1956 geboren in Woerden.

Hij was van 1979 tot 1998 dirigent van het Delfts Gemengd koor Ars Vocalis en is sinds 1982 cantor-organist in Rotterdam Ommoord. Daar richtte hij het Oecumenisch Jongerenkoor Ommoord (OJKO) op, dat van 1982 tot 2011 vele hoogtepunten beleefde. Hij dirigeerde bekende werken als de Johannes Passion en het Magnificat van Bach en het Mozart-Requiem, maar tevens bijzondere programma's met twintigste-eeuwse muziek van Delftse en Rotterdamse componisten. Ook met lichte muziek weet Willem Blonk wel raad, getuige vele uitvoeringen en arrangementen van grote popsongs.

Ook de Renaissance en de vroege barok heeft zijn duidelijke belangstelling, getuige grote concerten met werken van Sch├╝tz en Monteverdi. Hij werkte vaak samen met professionele orkesten als Florilegium Musicum en het Randstedelijk Begeleidings Orkest.

Willem is dirigent van de Open Hof Cantorij en -kindercantorij, het koor Hemelsbreed en het Oecumenisch Seniorenkoor Open Hof. Verder van het vrouwenkoor Sootje Visch in Zevenhuizen en het Woerdens Kamerkoor. Sinds 1 januari 2011 is hij ook dirigent van Toonkunstkoor Schiedam.

Mede dankzij zijn stimulerende invloed is in Rotterdam Ommoord een bloeiende concertpraktijk ontstaan. Ondersteund door de Stichting Open hof Muziek heeft hij een gevarieerd aandeel in de zondagavondconcerten en de Marktconcerten, waarmee hij in 1986 startte.

Adresgegevens:
W. J. Blonk
Bosbes 101
3069 LL Rotterdam
Telefoon: 010-2205697
E-Mail: willem.blonk@planet.nl